fbpx


Boka föreläsare snabbt, lätt och billigt.

Bestspeakers är talarbyrån som jobbar direkt mot våra talare, artister och moderatorer vilket gör att ni kan få snabb service och bra priser. Framförallt har vi själva arrangerat seminarier med de mest kända personerna, så vi vet vilka som skulle passa till just ert arrangemang. Tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig med allt från tips och råd om andra Svenska Föreläsare till bokning av Johan Rockström.

Johan Rockström

Kontakta oss för kostnadsfri support

Johan Rockström är en av världens främsta forskare på global hållbarhet och miljöfrågor. Han hjälpte det internationellt välkända team av forskare som presenterade ramverket för planetens gränsvärden, först publicerad 2009 med en uppdatering 2015. Dom nio gränsvärdena som togs fram anses vara fundamentala för att bibehålla en hållbar framtid för vår planet. Detta ramverk har omfamnats som en strategi för hållbar utveckling och har använts för att hjälpa regeringar, företag, organisationer som strävar efter en hållbar utveckling.

Innan Johan fokuserad på vår planet så forskade han kring motståndskraft i vatten och i olika vattenmiljöer där han blivit expert. Efter att ha avslutat en doktorsexamen vid Stockholms universitets avdelning för systemekologi 1997 tillbringade han nästan två decennier med att arbeta med tillämpad vattenforskning i tropiska regioner. Han har också publicerat forskning om jordbrukssystem, markanvändning och ekosystemtjänster.

Förutom sin forskning som hjälper till att vägleda politiken fungerar Rockström som rådgivare för flera regeringar och affärsnätverk. Han agerar också som rådgivare för frågor om hållbar utveckling vid anmärkningsvärda internationella möten, såsom FN: s generalförsamlingar, Världsekonomiska forum och FN: s ramkonvention om klimatförändringskonferenser (UNFCCC, även känd som COP).

Han är ordförande i styrkommittén för CGIAR: s forskningsprogram för vatten, mark och ekosystem, medlem i Förenta nationernas nätverk för hållbar utveckling (SDSN) samt medlem i flera andra kommittéer och styrelser.

Rockström fungerar som ordförande för rådgivande nämnden för EAT Foundation, ett nätverk som integrerar kunskap om mat, hälsa och hållbarhet för att arbeta för att tillhandahålla miljögränser för hälsosamma dieter för den växande globala befolkningen. Han är en av 20 internationella forskare som arbetar på EAT-Lancet-kommissionen, en bedömning av det globala livsmedelssystemet och om en omvandling mot hälsosamma och hållbara dieter är möjlig. Denna bedömning är den första systematiska analysen av livsmedelssystemet i global skala och kommer att vara klar 2017.

Rockström har publicerat över 100 forskningsartiklar, inklusive artiklar inom Science and Nature, samt 20 bokkapitel. Han har också publicerat fyra böcker: The Human Quest (2012) och Big World Small Planet (2015) med National Geographic fotograf, Mattias Klum; medförfattare Water Resilience for Human Prosperity (2014); och Bankrupting Nature (2012) tillsammans med den svenska författaren och politiker Anders Wijkman.

Som en övertygande talare samarbetar han med populära medier i frågor som rör hållbar utveckling.

Denna föreläsare har medverkat i vår Podcast, Hjärntillskott med Lydia, gå gärna in och lyssna där! Du hittar avsnittet på följande länk eller på valfri plats där du lyssnar på poddar. https://podcasts.apple.com/se/podcast/hj%C3%A4rntillskott-med-lydia/id1295633578?i=1000554196060