fbpx


Boka föreläsare snabbt, lätt och billigt.

Bestspeakers är talarbyrån som jobbar direkt mot våra talare, artister och moderatorer vilket gör att ni kan få snabb service och bra priser. Framförallt har vi själva arrangerat seminarier med de mest kända personerna, så vi vet vilka som skulle passa till just ert arrangemang. Tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig med allt från tips och råd om andra Svenska Föreläsare till bokning av Mattias Alexandrov Klum.

Mattias Alexandrov Klum

Kontakta oss för kostnadsfri support

Arne Kristian Mattias Alexandrov Klum, född 10 februari 1968 i Uppsala, är en svensk fotograf och filmare. Han började fotografera i tonåren och har sedan 1986 varit frilansfotograf på heltid, med specialisering på natur, miljö och kultur över hela världen.

Mattias fotografiska arbete har publicerats i ett stort antal internationella tidskrifter så som National Geographic Magazine, Wildlife Conservation, Audubon, Geo, Terre Sauvage, Stern, Der Spiegel och New York Times. Han arbetar också som föreläsare, både i Sverige och internationellt. År 1997 publicerades hans bilder för första gången i National Geographic, där han sedan blev den förste svensken att få en av sina bilder på omslaget. Sedan 1997 har Klum haft många artiklar i tidningen och nio omslagsbilder. Alexandrov Klums fotografier är representerade i The National Geographic Image Collection samt har visats i enmansutställningar i museer och konstgallerier i bland annat USA, Sverige, Malaysia, Indien, Japan, Storbritannien, Estland, Danmark, Botswana, Spanien, Kina och Singapore.

Han har varit sommarpratare i Sveriges Radio P1 vid två tillfällen: Debuterade 1997 och medverkade för andra gången den 17 juli 2008. Alexandrov Klum har producerat ett par längre dokumentärfilmer: Skogens Öga, Den sköra tråden och Search for the Sea Eagle, med sin dåvarande fru och kollega Monika Klum och Expedition Linné, den senare under samarbete med producenten Folke Rydén och assisterad av prins Carl Philip. Med sitt team har han samarbetat inom ramarna för musikvideoprojektet Funk for Life, tillsammans med musikern Nils Landgren. Projektet stödjer Läkare utan gränser och deras arbete i Kibera, Nairobi. 2007 medverkade Mattias till att starta bokförlaget Tierra Grande Publishing, insamlingsstiftelsen Terra Magna Foundation, det 5-åriga miljö- och inspirationsprojektet Expeditionsverige.se samt ett 10-årigt projekt om situationen i Östersjön, Baltic Sea Media Project, tillsammans med Folke Rydén.