fbpx


Boka föreläsare snabbt, lätt och billigt.

Bestspeakers är talarbyrån som jobbar direkt mot våra talare, artister och moderatorer vilket gör att ni kan få snabb service och bra priser. Framförallt har vi själva arrangerat seminarier med de mest kända personerna, så vi vet vilka som skulle passa till just ert arrangemang. Tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig med allt från tips och råd om andra Svenska Föreläsare till bokning av Robin Teigland.

Robin Teigland

Kontakta oss för kostnadsfri support

Social impact through digitally-enabled circular economies

Robin Teigland är professor vid Chalmers Tekniska högskola. Hennes forskningsintressen ligger i skärningspunkten mellan strategi, teknik, innovation och entreprenörskap. Framför allt fokuserar Teigland på hur internet, sociala medier, kryptovalutor, och annan ny teknik såsom blockkedjor och 3D-skrivare gör det möjligt för självorganiserande grupper att skapa värde utanför ett företags traditionella gränser och hur dessa även utmanar långvariga institutionella strukturer.

Hennes nuvarande forskning inkluderar projekt inom FinTech, till exempel kryptovalutor såsom Bitcoin och nya sätt att hitta kapital såsom crowd funding. Hon har även kallats Sveriges startup-professor. En av hennes forskningsprojekt undersöker vilka faktorer som skapar ett unicorn-bolag, det vill säga företag i privat ägo som värderas till över en miljard dollar.

Robin Teigland har många akademiska titlar med sig från USA och även från Handelshögskolan i Stockholm där hon också varit professor i företagsekonomi med inriktning strategi och digitalisering. Utöver sina akademiska meriter har Teigland även en imponerande arbetskarriär bakom sig. Hon har arbetat med riskkapitalbolag i Silicon Valley, varit konsult hos McKinsey i Sverige samt i Spanien, jobbat med verksamhetsstyrning för Esso i Chile och international banking i USA.

Teigland intervjuas ofta om sin forskning i svensk och internationell media och är en internationellt efterfrågad talare. Vid flera tillfällen har hon listats som en av Global Top 50 Business Professors på Twitter.