fbpx


Boka föreläsare snabbt, lätt och billigt.

Bestspeakers är talarbyrån som jobbar direkt mot våra talare, artister och moderatorer vilket gör att ni kan få snabb service och bra priser. Framförallt har vi själva arrangerat seminarier med de mest kända personerna, så vi vet vilka som skulle passa till just ert arrangemang. Tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig med allt från tips och råd om andra Internationella talare till bokning av Nilofer Merchant.

Nilofer Merchant

Kontakta oss för kostnadsfri support

Creating Value in the Social Era

Silicon Valley-baserade Nilofer Merchant har startat mängder av företag i över 20 år. Företag som har placerat sig på Fortune 500, men också web-startups. Hon har personligen lanserat över 100 produkter till ett försäljningsvärde av 18 miljarder USD. Hon har jobbat för Apple, Autodesk och startups under webbens tidiga dagar.

Genom åren har mängder av ”blue chip brands” efterfrågat hennes rådgivning. Logitech, Symantec, HP, Yahoo, VMware och många andra har vänt sig till Nilofer för hennes vägledning i utvecklingen av nya produktstrategier och i arbetet med nya marknader, försvar mot konkurrenter och förbättring av lönsamheten.

Nilofer är en av få som har konkurrerat med Microsoft och lyckats vinna, när hon jobbade för Symantec AntiVirus med en årlig omsättning på 2,1 miljarder USD. Det är inte konstigt att folk kallar henne för “The Jane Bond of innovation”, eftersom hon till omöjliga odds lyckats guida företag till framgång. The New How: Creating Business Solutions Through Collaborative Strategy från 2010 var hennes första bok. 2012 släppte hon sin andra bok: 11 Rules for creating value in the #SocialEra. Den röstades fram som en av de bästa businessböckerna 2012 av Fast Company.

Nilofer jämställer saker som oftast anses motsätta varandra – göra det rätta och leverera resultat, samarbeta och hålla fokus, ha ett socialt mål, och tjäna pengar – för de strävar ju inte mot varandra. Det har de aldrig gjort. Men det krävs ett mer sofistikerat synsätt för att förstå sig på affärsmodeller där ekonomisk vinst inte betyder att man tappar mening, gemenskap och kontakt med sina kunder. Nyckeln är att hitta rätt balans.

Hennes kända TED Talk Got A Meeting? Take A Walk har setts av över 1,5 miljoner tittare på nätet. I detta föredrag hävdar hon att ”sitta är det nya röka” och uppmanar stillasittande kontorsarbetare att vara både produktiva och hälsosamma genom att gå istället för att sitta ned på möten.