fbpx


Boka föreläsare snabbt, lätt och billigt.

Bestspeakers är talarbyrån som jobbar direkt mot våra talare, artister och moderatorer vilket gör att ni kan få snabb service och bra priser. Framförallt har vi själva arrangerat seminarier med de mest kända personerna, så vi vet vilka som skulle passa till just ert arrangemang. Tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig med allt från tips och råd om andra Svenska Föreläsare till bokning av Ari Riabacke.

Ari Riabacke

Kontakta oss för kostnadsfri support

Guide till klokare beslut

Dr. Ari Riabacke, doktor i risk och beslutsanalys, konsult, forskare, bloggare och fembarnsfar, talar träffsäkert och visionärt om beslutsfattandets mångfacetterade värld. På vilka grunder fattar vi beslut, vad är det som styr oss och framförallt – hur kan vi göra det bättre? Hur kommer det sig till exempel att många av oss lägger ned mer tid på val av elleverantör än på val av livspartner? Många lever i tron att vi går analytiskt tillväga när vi fattar beslut. Att vi förhåller oss klokt till risk i alla dess former och att tekniken kan hjälpa oss, om vi mot alla odds, skulle vackla för en kort sekund i vår övertygelse om hur vi ska göra. Ett aber för många är att man inte riktigt förstår hur människor fungerar, jag tänker då främst på det här med att hantera risk. Vi har en övertro på analysmodeller och matematiska axiom samtidigt som vi låter oss förvillas av våra mänskliga egenskaper.

Han lever som han lär och våren 2017 porträtterades Ari i programserien När livet vänder (SVT) där han berättade om sin livsresa och sommaren 2017 var han sommarpratare på finska (Sveriges Radio). 2017 startade han Beslutspodden – tillsammans med sin fru Mona – och podcasten etablerade sig snabbt högt upp på listan över populäraste näringslivspoddar i Sverige.
Ari är fembarnsfar, Fil. Dr. i Beslutsfattande, Civ. Ek och Ek. Mag. i Organisation & Ledarskap och sedan 1999 medlem i Decide Research Group vid Stockholms Universitet. Ari har tidigare arbetat som Head of Business Intelligence på börsnoterat Management- och IT-konsultbolaget.

 

Framtidens organisation & ledarskap – trygghet, mod, innovation och glädje!
I tider av snabb teknikutveckling, digitalisering och (om möjligt!) ännu mer information har människan aldrig varit viktigare än nu. Människor gillar människor, människor gör affärer med människor, människorna är er vardag, er ”business” och er framtid.
Så, frågan är: Hur leder vi oss själva och andra i tider av förändring? Hur ska vi få grupper och team att prestera bättre? Vad motiverar människor, hur ska vi locka och behålla nästa generations stjärnor?
Och inte minst, hur man skapar ett arbetsklimat där människor känner glädje och mening?
Ari kommer garanterat att injicera era hjärnor med nya idéer om det framtida ledarskapet, hur ni kan skapa effektiva organisationer och hur ni får människor att trivas och känna sig trygga för att kunna prestera på topp. Ni kommer få konkreta tips på hur ni redan i morgon kan använda er av innehållet i föreläsningen.
Aris gedigna bakgrund med erfarenheter från såväl affärsvärlden, hans uppdrag som mentor åt chefer & ledningsgrupper, som forskare och organisationskonsult gör att han på ett mästerligt sätt når människor i alla typer av organisationer, på alla plan. Han talar till såväl hjärta som hjärna. Det är så man når människor – oavsett om att det handlar om att leda, motivera, sälja, övertyga eller informera, säger Ari.

 

Att våga är att vinna – i livet och på jobbet
Ari talar om hur vi kan leda oss själva och andra i en snabbt föränderlig värld, om vikten av att vara sig själv och att våga mer för att nå uppsatta mål – i livet och på jobbet. Aris inspirerande föreläsningar har förändrat enskilda människors liv och ökat otaliga organisationers lönsamhet.
Hans tankeväckande, omtumlande och personliga spaningar om att ”göra det man kan, med det man har, där man är” har fått många att inse att mycket mer än man tror är möjligt – om vi väljer att ta eget ansvar och går emot rädslan att misslyckas.
Rädslan att misslyckas har skapat fler misslyckanden än misslyckande i sig, säger Ari.
När Ari jobbar som mentor åt chefer som driver förändring och kommer olika typer av organisationer nära så ser han gång efter annan vilken enorm utvecklingspotential det ligger i att få människor att våga mer. Att få människor att våga mer och framför allt våga vara sig själva, för vi är aldrig så starka som när vi är oss själva!
Ari lever som han lär och han delar frikostigt med sig av sin livsresa och det som fått honom att våga bortom hans vildaste drömmar. Ari talar till både hjärta och hjärna och han ”inspirerar till handling och berör till tårar”, som en åhörare sa.

 

Från beslutsproblem till beslutsmöjlighet!
I dagens samhälle är valmöjligheterna är oändliga, informationsmängden enorm och varje dag fattar vi tusentals beslut – beslut som formar våra liv, våra affärer och vår framtid. Så frågan är, hur gör vi och framför allt – hur kan vi göra det bättre?

Rent evolutionärt är det en fikarast sen som vi bodde i grottor, vi har stenåldershjärnor och lever i en ultramodern värld där beslut fattas i ett allt högre tempo. Vi talar inte sällan om beslutsproblem när det många gånger handlar om möjligheter – om vi väljer att se det så.
För att vässa beslutsfattandet så måste vi lära oss mer om oss själva och om de av naturen givna förutsättningarna, t.ex. att vår hjärna är fullständigt överdimensionerad för att upptäcka faror vilket gör att vi inte sällan skjuter upp beslutsfattandet (”för att inte göra fel”) tills att chansen gått oss förbi. Alla kan köpa in mer information, nya system och fler ”rapporter”, men det gör ingen nytta om vi inte bättre förstår vad som egentligen styr vårt beslutsfattande och hur vi kan fatta kloka och snabba beslut.
Med detta som utgångspunkt tar Ari med oss på en oförglömlig upptäcktsfärd i beslutsfattandets mångfacetterade värld. Med avstamp i sin egen forskning guidar han oss på ett tankeväckande och mycket underhållande sätt in i en värld som är oss främmande – en värld om oss själva och vårt beslutsfattande!
Ari har ritat om tusentals människors och otaliga företags beslutskartor och han har fått människor att ta livsavgörande beslut. Efter att hört Ari tala så kommer du garanterat att betrakta ditt beslutsfattande ur ett helt nytt perspektiv – du kommer fatta beslut du inte visste fanns. Vågar du lyssna?
Aris föreläsningar fungerar lika bra på kick-off, kundmöte, personalkonferens som på högsta chefsnivå. Alltid skräddarsytt, alltid anpassat utifrån situation och önskemål. Alltid med glimten i ögat.

 

Beslutspodden LIVE
Beslutspodden – en podcast om livet, affärerna och resten – gick våren 2017 rakt upp på topplistorna för mest nedladdade podcast i kategorin Näringsliv & företag. Devisen är naket och ärligt, hjärta och hjärna, mer än bara prat.
Vad sägs om ett spännande och annorlunda inslag på er nästa konferens, kick-off eller kundträff? I Beslutspodden Live möter Mona och Ari Riabacke gäst i ett nyfiket och öppenhjärtigt samtal långt bortom bara prat. Gästen kan vara chefen, VD´n, en kund eller annan person som ni är extra nyfikna på.

Mona och Ari Riabacke är forskarparet som valde att hoppa av sina respektive ”tilltänkta” karriärer och startade eget, med fyra barn under 10 år hemma. De valde att satsa på sin dröm om att få jobba med det de brinner för – att hjälpa människor och organisationer att våga mer, fatta klokare beslut och prestera bättre. Samma ambition har de med sin podcast – och de har lyckats väl.
Hösten 2017 blev Mona och Ari inbjudna att köra Beslutspodden Live på Kistamässans stora scen i samband med Ekonomi- & Företagsmässan och resultatet lät inte vänta på sig. Med Mia Törnblom som gäst gjorde man succé inför fullsatta läktare.