fbpx


Boka föreläsare snabbt, lätt och billigt.

Bestspeakers är talarbyrån som jobbar direkt mot våra talare, artister och moderatorer vilket gör att ni kan få snabb service och bra priser. Framförallt har vi själva arrangerat seminarier med de mest kända personerna, så vi vet vilka som skulle passa till just ert arrangemang. Tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig med allt från tips och råd om andra Svenska Föreläsare till bokning av Anna Kinberg Batra.

Anna Kinberg Batra

Kontakta oss för kostnadsfri support

Anna Kinberg Batra valdes till Moderaternas första kvinnliga partiledare i januari 2015. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm, har studerat även på Stockholms Universitet och har tidigare även arbetat som journalist,  i Europaparlamentet, i starten av två rekryteringsföretag, drivit sitt eget företag och varit informationschef på Stockholms Handelskammare. 

Anna var den första kvinnliga ordföranden för Moderata Ungdomsförbundets Storstockholmsdistrikt och satt även i Muf:s riksstyrelse. Efter uppdrag på både kommun- och landstingsnivå kom hon in i riksdagen första gången 2000. Hon har suttit i skatte-, arbetsmarknads- och näringsutskotten och även varit ordförande för riksdagens EU-nämnd. Hon var den första kvinnan som moderat gruppledare i riksdagen och den första, och hittills enda, moderata ordföranden för riksdagens finansutskott. 

1 oktober 2017 lämnade hon partiledarposten efter intern kritik. Hon lämnar riksdagen i samband med valet nästa år och fortsätter nu sitt engagemang i andra former, däribland genom att delta i debatten om ledarskap i turbulenta tider.

Ledarskap när allting förändras 

Anna Kinberg Batra blev moderaternas första kvinnliga partiledare 2015, mitt i en extrem tid i både Sverige och omvärlden. Men i stället för att bli Sveriges första kvinnliga statsminister nästa år tvingades hon avgå redan året före valet. Hur leder man i förändring när förutsättningarna är svåra och ändras snabbt? Vad kan näringslivet lära av politiken och tvärtom, i en stökig och otålig tid?