fbpx


Boka föreläsare snabbt, lätt och billigt.

Bestspeakers är talarbyrån som jobbar direkt mot våra talare, artister och moderatorer vilket gör att ni kan få snabb service och bra priser. Framförallt har vi själva arrangerat seminarier med de mest kända personerna, så vi vet vilka som skulle passa till just ert arrangemang. Tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig med allt från tips och råd om andra Svenska Föreläsare till bokning av Anders Jansson.

Anders Jansson

Kontakta oss för kostnadsfri support

Anders Jansson blev känd för det svenska folket genom sina populära karaktärer i humorprogrammet Hipp Hipp. Där gjorde han bland annat de omtyckta figurerna Tiffany Persson, utrikeskorren Morgan Pålsson och Mike Higgins i Svenska för nybörjare. Anders har också spelat det inte helt kompetenta kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i SVT-serien Starke Man och wannabe-katoliken Jan Samuelsson bredvid Johan Glans i TV4:s Halvvägs Till Himlen.
Anders startade sin komikerkarriär i sällskap med Johan Wester, som lundaspexare och de skrev flera nya spex och karnevaler. Duon bildade också tillsammans med Claes Virdeborn humorgruppen Vulkteatern 1996 och hade framgångar i Lund med flera föreställningar. Tillsammans med Johan Wester har Anders också gjort humorshowerna 500 och Köp mjölk. Skriv bok.
År 2015 och 2016 gjorde Anders succé med sin första soloshow Kom In och Stäng Dörren som spelades för fulla hus runt om i Sverige. Under 2019 och 2020 gjorde Anders ytterligare tre turnésvängar i Sverige med sin senaste hyllade soloföreställning Radikal Optimist. Hösten 2022 är han aktuell med sin tredje soloshow Mina sinnens fulla bruk.
Han har även medverkat i flera radio och TV-sammanhang. År 2005 var Anders programvärd för Sommar i P1 och 2014 ledde han Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. I etern har han gjort flera bejublade besök i Morgonpasset i P3 och i podden Nördigt. Han har varit programledare för Fotbollsgalan i TV4 två gånger, Roliga Timmen på SVT, Time Out på TV4 och som sommarproffset Kroyf i Lingonligan på TV3. Senast gjorde han SVT-serien Tiffany Persson Arbetstränar, stod på scen med Robert Gustafsson i Oscars-revyn och hördes med Johan Wester i den egenproducerade podcasten Nyfikat. Anders har även medverkat i fotbollsmagasinet Mellan Raderna på Viaplay och Expressen samt ger inspirationsföreläsningar för företag.
Anders lägger helst sin fritid på innebandy, att läsa science fiction, spela spel eller heja på sitt kära Arsenal i engelska Premier League.


Anders kan bokas som:

  • Komiker
  • Föreläsare
  • Konferencier
  • Manusförfattare
  • Film/TV/radio-medverkan

Föreläsningen ”Min Hjärna är Dum i Huvudet!”
– En komisk föreläsning om vårt mest överskattade organ

Komikern Anders Jansson gör en humoristisk djupdykning in i kroppens mest fantastiska organ – hjärnan. Så om du satt och småsov under biologilektionen i skolan så får du nu en ny chans att förstå varför vi skrattar rakt ut när någon trillar omkull, hur det kommer sig att vissa människor är rädda för ost och vad det är som gör att vi människor är så lätta att hjärntvätta. Som vanligt när Anders Jansson tar sig an ett ämne så gör han det med hög igenkänning och många skratt.