fbpx


Boka föreläsare snabbt, lätt och billigt.

Bestspeakers är talarbyrån som jobbar direkt mot våra talare, artister och moderatorer vilket gör att ni kan få snabb service och bra priser. Framförallt har vi själva arrangerat seminarier med de mest kända personerna, så vi vet vilka som skulle passa till just ert arrangemang. Tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig med allt från tips och råd om andra Svenska Föreläsare till bokning av Christian Altenius.

Christian Altenius

Kontakta oss för kostnadsfri support

Christian Altenius inspirerar med några av Sveriges mest högaktuella föreläsningar

Med mer än 10 år som eftertraktad föreläsare har Christian skapat en personlig touch och är uppskattad för sin skicklighet i att bygga broar mellan olika ämnen, och genom ständigt uppdaterade goda exempel som utgör hjärtat i Christians föreläsningar.

Christian Altenius är f d sjöofficeren och socialentreprenören som tilldelades Relationspriset 2009 för framgångssagan Citypolarna.se, och har sedan dess varit en populär föreläsare som även gärna föreläser på danska och franska.

Boka Christian Altenius och någon av hans föreläsningar för en rivstart i hybridvardagen!


Att leda när det verkligen gäller – Vad kan det civila lära av det militära?

Hur agerar du som konvojchef i FN när din patrull plötsligt hamnar öga mot öga med en ursinnig mobb på 10000 personer?

Vad gör du när bemanningen i den illegala vägspärren är påverkad och hotar att beslagta ditt fordon, din satellittelefon – och din tvål?

Hur tänker du när det du aldrig i din vildaste fantasi kunde föreställa dig hända faktiskt händer, och det är helt upp till dig att fatta ett blixtsnabbt beslut som bokstavligen kan utgöra skillnaden mellan liv och död?

Christian delar med sig av sina erfarenheter som officer i Försvarsmakten, som observatör och konvojchef i FN, och berättar om hur tvål och salt i packningen kan rädda ditt liv.

En föreläsning om ledarskap när det verkligen gäller, om att fatta beslut i situationer du aldrig kunnat föreställa dig skulle inträffa. Och om vad näringslivet kan lära av det militära i termer av strategi, beslutsfattande, ledarskap och teambygge.

Hybridera Mera! – om utmaningarna och möjligheterna i vår nya hybrida arbetsvardag.

Så är vi tillbaka på våra arbetsplatser och håller som bäst på att mejsla ut vår nya hybrida arbetsvardag. Men vi befinner oss på oplöjd mark där frågetecknen är många. Hur leder, kommunicerar och samverkar vi optimalt i hybridvardagen? Hur skapar vi en gemensam arbetsplatskultur där vi verkligen jobbar tillsammans, även på distans? Hur förenar vi det bästa ur två världar: det digitala och fysiska? ”Hybridera mera!” är en högaktuell och engagerande föreläsning med fokus på hybridvardagens utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter!

Socialisera Mera! – om värdet i att stärka de kollegiala banden på våra arbetsplatser, och den positiva effekt för återhämtning som social samhörighet har i tider av oro och stress.

Våra kollegor, vad vi saknat dem under pandemin! På ett personligt plan, när den sociala gemenskapen i ett slag försvann. Men även på ett professionellt plan, där isoleringen innebar att kontaktytorna med våra kollegor reducerades, med effekten att vi i brist på referensramar tenderar att överskatta vår egen prestation och effektivitet. Samtidigt har vi under pandemins gång börjat känna en tilltagande stagnation, även det i brist på kollegiala synergieffekter. Vi behöver helt enkelt varandra! Samhörighet skapar en kollektiv effektivitet och produktivitet som vida överstiger den individuella. Därför är det så otroligt viktigt att vi nu hittar tillbaka till varandra, inte minst eftersom det är i den sociala samhörigheten vi också hämtar energi och skapar återhämtning i tider av oro och stress. ”Socialisera mera!” – för ökad samhörighet, effektivitet och återhämtning.

Engagera Mera! – efter två år av att hålla i och hålla ut är behovet av att gjuta energi och hopp i organisationen enormt. Så plockar du upp de tappade sugarna och vänder resignation till motivation!

Efter två år av att hålla i och hålla ut, tätt följt av ett oroligt världsläge, är vi många som börjar vackla och tappa sugen nu. Ur ett arbetsplatsperspektiv innebär detta att vi börjar tvivla på vad vi tillför och får ut av jobbet, något som till sist kan leda till att vi börjar söka oss bort. Därför måste vi nu börja vända en tilltagande känsla av resignation till motivation. ”Engagera mera!” är en energigivande föreläsning om hur vi jobbar med motivation och engagemang för att ingjuta hopp och meningsfullhet, höja trivsel, effektivitet och stärka upp arbetskulturen. Allt i syfte att behålla medarbetarna och genom ett starkare employer brand attrahera nya.

Fler ämnen med Christian Altenius:

Ålderism – om de åldersrikas revansch i den hybrida arbetsvardagen
Ensamhet – om ofrivillig ensamhet, vår snabbast växande samhällsutmaning

Christian föreläser även på engelska, franska och danska:

Shaping Hybrid Work and the Flexible Workplace – föreläsningen Hybridera Mera på engelska
La Nouvelle Normalité d’une perspective Scandinave – föreläsning på franska om det nya normala ur ett fransk-skandinaviskt perspektiv
Hybridere Mere! – fællesskab og samarbejde i den hybride arbejdshverdag. Hvad kan de skandinaviske lande lære af hinanden? Hybridera Mera på danska, ur ett skandinaviskt perspektiv