fbpx

När gängkriminaliteten frodas och skjutningarna ökar så finns det alltid en lösning. Det räcker med en mening från en person som är trovärdig, någon en ung människa litar på för att riktningen ska ändras och en fullständig katastrof undvikas.
”Alla vet att fler poliser och hårdare straff inte är lösningen, till och med politikerna själva men det vinner man inte val på.”
Fryshusets idéer har färdats över hela världen och besökare, till och med regeringar kommer långväga ifrån för att se det svenska undret – världens största plats för alla unga. Hur leder man en idéburen verksamhet som omsätter 800 miljoner, har drygt 1000 personer som bär lön på ett eller annat sätt och där unga är verksamhetens enda fokus?
Fryshuset arbetar dessutom med ett 100-tal avhoppare med allt vad det innebär av skyddsboenden och stöttning. Ytterligare 100-talet unga vill lämna sina gäng, kasta vapnen och få ett normalt liv men verksamheten klarar inte av fler.
”Samhället fokuserar mer på att laga trasiga människor än att jobba preventivt. Det kommer ta 10 år att vända trenden och vi jobbar för fullt.”
Hör Johan Oljeqvist, VD för Frushyset om att vända riktning och lösningen som alla väntar på.

Hjärntillskott med Lydia
Hjärntillskott med Lydia
98. Johan Oljeqvist - Uppdrag Unga
Laddar in
/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
You need to agree with the terms to proceed