fbpx

För över 25 år sedan såddes det frö som så småningom skulle bli antimobbing-organisationen Friends. En mobbad skolflickas envishet och initiativ ledde Friends ända in i Utbildningsdepartementet och gav så småningom namnet på Sveriges nationalarena. Hör Sara i ett uppriktigt samtal om vad godhet egentligen är och om styrelser i olika organisationer verkligen speglar individerna man kämpar för? Dessutom, vad är det egentliga skälet till att individer arbetar i Godhets-branschen?
I dagarna hade dessutom World Anti Bullying Forum sin årliga samling i Stockholm. Allt sprunget ur Saras egna erfarenheter som ung. Hur lyckas hon driva igenom så mycket som så många misslyckats med?
”Många företag vill stoltsera med sin godhet till förmån för olika organisationer. Det finns till och med impact-fonder. Men vem mäter resultatet och
vad är det egentligen för impact man vill göra?”
Vad är egentligen skillnaden mellan CSR och hållbarhet? När är egentligen mobbing ett faktum? Och är informationsekonomi och syftesekonomi det som gör hela skillnaden? Hör också Saras berättelse om tystnadskulturen och rasismen i en liten skånsk kommun, sprunget ur ett enda parti. Bara i Hjärntillskott med Lydia.

Hjärntillskott med Lydia
Hjärntillskott med Lydia
97. Sara Damber – En handelsresande i godhet
Laddar in
/