fbpx

Passerar man den stora ekporten på Handelshögskolan i Stockholm som elev kommer många andra dörrar att öppnas i livet. Rektor Lars Strannegårds vision är tydlig. Den privatägda högskolan toppar dessutom flera rankinglistor i världen. Än så länge.
1909 öppnade den numera prestigefyllda Handelshögskolan på initiativ av Knut A. Wallenberg och sedan dess har den avlat diverse finansministrar, näringslivstoppar, politiker, entreprenörer med flera.
Men vilka kommer egentligen in på Handelshögskolan? Är konst verkligen viktigare än baskunskaper i teknologi för elevernas framtida karriär? Och finns det gräddfiler in till högskolan? Påverkar finansiärerna om vad som forskas på Handels? Skulle forskning som kritiskt granskar bankerna någonsin kunna uppstå?
I säsongens första podcast-avsnitt hör du mer om rektorn som tycker betygsystemet är gräsligt men också om att det faktiskt går att utbilda ledare i empati.
Vi pratar självklart om kunskap som känns men också om hur rektorsförordnandet påverkat privatlivet och varför Lars Strannegård tittar på tv-serier kl 6 på morgonen. Bara i ”Hjärntillskott med Lydia”

Hjärntillskott med Lydia
Hjärntillskott med Lydia
92. Lars Strannegård – Kunskap som känns
/