fbpx

Han har arbetet med Artificiell Intelligens sedan 80-talet. Då trodde de flesta av oss att det bara handlade om Terminator-robotar och självtänkande maskiner. Idag är Göran internationell rådgivare i den moderna tidens hetaste område. Idag kan AI bland annat sammanställa relevant data som i sin tur kan förutspå händelser så vi bland annat kan undvika katastrofer på alla plan. Men det gäller att kunskapen hamnar i rätta händer och AI kräver kapacitet.

”Det största hotet är okunskapen och tyvärr finns den bland våra politiker.”

Att Sverige bjöd på 96% rabatt på el och mark från norr till söder för att företag skulle etablera sina servrar här var ett direkt felaktigt beslut. Beslutsfattare verkade gå mot en slags råvaruekonomi liknande Venezuela.

”Medan andra länder försöker dra till sig forskning som i sin tur drar till sig arbetstillfällen står vi kvar med servrarna som ingen kan tekniken kring.”

Hör Göran berätta mer om AI:s möjligheter, det senaste inom tekniken och det vi alla måste vara uppmärksamma på om vi fortsatt vill vara konkurrenskraftiga. Bara i Hjärntillskott med Lydia.

Hjärntillskott med Lydia
Hjärntillskott med Lydia
110. Göran Lindsjö - AI: Den moderna tidens kristallkula
/