fbpx

Vi är övertygade om att människor och vår omgivning går att inspirera och påverka med tal och uttryck. Vi är övertygade om att vår värld kan bli mycket bättre om vi får ta del av den bästa kunskapen som existerar på vår planet. 

Därför har vi skapat Hjärntillskott. 

Hjärntillskott Vårseminarium 2023, Malmö @ Malmö Arena Hotel | Skåne län | Sverige

Hjärntillskott Vårseminarium 2023, Malmö

När:
2023-05-31 kl. 08:00 – 12:15
2023-05-31T08:00:00+02:00
2023-05-31T12:15:00+02:00
Var:
Malmö Arena Hotel
Hyllie Boulevard 12
215 32 Malmö
Sverige
Pris:
5900SEK exkl. moms

Skapa trygghet i en föränderlig värld

Hur gör vi för att acceptera och leva i denna föränderliga värld? Krig, pandemi, inflation, räntehöjningar – kommer det ständigt att vara dessa oförutsedda händelser?

Jörgen Oom – Våga vara bäst

Jörgen har grundat och driver företaget Peak Motivation. Han har sedan 80-talet arbetat i mer än 30 länder med förändringsprocesser i drygt 200 företag. Han är legitimerad psykolog med specialistutbildning inom attitydpåverkan, kommunikation och hypnos. Som föreläsare och utbildare talar han om förändringsarbete, det vinnande laget, att våga vara bäst och hur vi kan ha högt tempo utan negativ stress. Jörgen har myntat begreppet RMI som står för ”Rätt Mental Inställning”. Han menar att om medarbetarna bara har rätt attityd kan man klara av förändringar och omställningar på ett bra sätt. Han talar lika mycket till hjärtat som till hjärnan. Han roar, inspirerar och lämnar ingen oberörd. Jörgen Oom talar om att våga vara bäst, om det vinnande laget och om hur vi klarar detta utan att känna stress. Han har två motton: ”Proud people perform”, och ”Det är det lilla som är det stora”. Jörgen Oom menar att små förbättringar, satta i system, och som alla i organisationen tror på, gör underverk. Han använder beprövade modeller och verktyg som deltagarna enkelt kan omsätta i sina dagliga arbeten efter seminariet. Jörgens erfarenhet och övertygelse är att arbetsglädje, engagemang, konkreta mål, att våga ta initiativ och utmana, humor och inte minst stolthet är viktiga hörnstenar i en framgångsrik företagskultur.

Sofie Lindblom – The Art of Innovation

Tidigare global innovationschef på Spotify och utsedd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor. Sofie Lindblom är entreprenör, innovatör och kreatör som är känd för sin expertis inom innovation och ledarskap. Under de senaste tio åren har hon drivit innovationsprocesser både inom etablerade bolag och som entreprenör i nystartade bolag. Sofie var bland annat innovationschef på Spotify under en intensiv tillväxtfas och har hjälpt företag som H&M och Electrolux med sina innovationssatsningar. Hon har även grundat och varit VD för Ideation360. Ett företag som utvecklar en digital plattform för att samla in idéer och koordinera innovationsprocesser. Som VD för Ideation360 har hon gett företag verktygen för att börja bygga morgondagens affär. Hennes passion för innovation och förändring har gjort henne till en hyllad nytänkare och hon har fått en rad utmärkelser för sitt arbete.

Pigge Werkelin – Motgångar – En del av livet

Pigge Werkelin trivs med att vara gotlänning och entreprenör. Just detta med att vara entreprenör kan ha sina sidor på ön. Gotland har väldigt många bevarare och bevakare som vill att det skall vara som det alltid varit. Fast helst lite bättre. I rollen av entreprenör blev Pigges uppgift att hitta nya vägar och nya lösningar. Oftast lösningar som det inte finns något klart regelverk kring och då blir det problem för t ex byråkraterna. I många fall så uppfattar byråkraten, bevararen och bevakaren en entreprenör som något hotfullt. Flera av hans projekt har idiotförklarats när bygget pågår, men när samma människor sett slutresultatet blir projekten istället hyllade. Det är ofta osäkerhet som skapar motsättningar. Som alltid, kan ingen tillfredsställa alla och det kommer alltid att finnas de som ogillar både villavagnar och hotellbyggen. Lär dig tro på dig själv och gå din egen väg.

Professor Micael Dahlen – Hur siffror styr våra liv

Författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Tidigare har han bland annat skrivit böckerna Livet på Mars, Nextopia och Monster som har nått en global publik i länder som USA, Tyskland, Sydkorea, Holland, Norge och Finland. Hans senaste bok heter Sifferdjur: hur siffrorna styr våra liv. Micael Dahlen är en populär föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt. Han är rankad som nummer 2 i världen bland forskare inom sitt område (The Journal of Business Research, september 2021), och nominerades till priset Business Professor of the Year Award av The Economist’s Intelligence Unit. Micael har föreläst på platser som Shanghai, New York, Istanbul och Lissabon, för kunder som Google, Ericsson, Samsung, Deloitte, Volkswagen, Fujitsu och Oriflame.

+  Extra gäst: Runar Karlqvist
Moderator: Lydia Capolicchio

Upplägg:
07.30 Registrering, kaffe och mingel
08.00 Föreläsare 1
09.00 Föreläsare 2
10.00 Kaffepaus
10.15 Föreläsare 3
11.15 Föreläsare 4
12.15 Affärslunch