Tom Johnstone

Ledarskap i förändring och nytänk inom industrin

Tom Johnstone är född i Skottland och tog en Magisterexamen på University of Glasgow. Han har även hedersdoktorstitlar från University of South Carolina i USA samt Cranfield University i Storbritannien.

Tom började sin yrkeskarriär som säljare på SKF 1977 och har sedan dess avancerat inom bolaget. 1996 blev han divisionschef för SKFs näst största division, Automotive Division och 1999 blev han vice VD i koncernen. Han var verkställande direktör och koncernchef för SKF från april 2003 fram till den 1 januari 2015 då han gick i pension från SKF-koncernen. Tom Johnstones vision var att förse världen med SKFs kunskap, det vill säga att använda kunskaperna från över hundra års verksamhet för att utveckla och leverera produkter, tjänster och lösningar som bidrar till kundernas framgång och lönsamhet. Detta ledde till att den globala försäljningen steg från ca 42 miljarder kronor till 71 miljarder kronor vilket innebar en totalavkastning på 400 %.

Grundtänket är att jobba med hållbarhet och att ständigt utvecklas vilket Tom integrerat i SKFs långtidsstrategier. För detta jobb blev han tilldelad European Six Sigma Leadership Award 2006. För sina insatser för Sverige, Storbritanien och för svenska intressen har han blivit tilldelad Nordstjärneorden och Commander of the Order of the British Empire (CBE). Han är även ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Utöver sitt engegemang för SKF har Tom också suttit med i styrelsen på andra storbolag såsom Investor AB, Husqvarna AB, Volvo Cars, Wärtsilä, British-Swedish Chamber of Commerce och Combient AB. Kom och lyssna på en bländande intervju med ett sant styrelseproffs med lång erfarenhet! 

Våga sikta högt och nå stjärnorna

Chris Hadfield
Diana Nyad
Tom Johnstone
Gary Vaynerchuk
Gunhild Stordalen
Moderator: Jenny Strömstedt

Göteborg

Tisdag 5 december 2017
08.00 - 16.00 i Svenska Mässans
Kongresshall

Stockholm

Onsdag 6 december 2017
08.00 - 16.00 i Stockholmsmässan i Älvsjö

Kontakta Bestseller för bokning och mer information