Peter Forsberg

Från idrotten till affärslivet

Peter Forsberg anses av många vara en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna. Han spelade i NHL 1991-2008 och har bland annat vunnit två VM-guld, två OS-guld samt två Stanley Cup. 2014 valdes han in i Hockey Hall of Fame, som den tredje svensken någonsin.

Som affärsman är Peter kanske mest känd för den så kallade ”Foppatofflan”. Men han äger idag också en rad fastigheter i Umeå och Örnsköldsvik. Han har investerat i flera framgångsrika företag, exempelvis Höga Kusten Flyg, och han har aktier i bildelssäljaren Mekonomen. Dessutom har han byggt en golfbana i Ångermanland och lanserar smoothies. 

Peter har även grundat Icebreakers, en stiftelse som arbetar för att barn och ungdomar i Västernorrland bland annat ska kunna få ekonomiskt stöd för vård och annan behandling.
Han medverkar dessutom i Barncancerfondens nya kampanj.
På frågan om han kan hitta samma glädje i affärer som i hockeyrinken svarar han att det kanske inte är exakt på samma nivå som med hockeyn, men att det självklart alltid är roligt att göra bra affärer och utmana sig själv i vardagen. 

Malmö Tisdag 30 augusti 2016

Stockholm Onsdag 31 augusti 2016

Göteborg Torsdag 1 september 2016

Kontakta Bestseller för bokning och mer information.