Nando Parrado

Alive - Berättelsen som kommer förändra ditt liv

Flygolyckan i Anderna 1972, även omtalad som katastrofen i Anderna eller miraklet i Anderna, inträffade den 13 oktober när ett chartrat flygplan havererade i bergskedjan Anderna mellan Argentina och Chile. Ombord fanns medlemmar i ett rugbylag från Uruguay som var på väg till Chiles huvudstad Santiago de Chile för att spela en match, samt ett antal av spelarnas vänner och familjemedlemmar. Vraket efter planet och 16 överlevande hittades den 22 december 1972 – alltså två och en halv månad senare.
Nando Parrado överlevde kraschen men förlorade sin syster, sin mamma och många vänner. Anledningen till att han och 15 andra kunde överleva så länge på en plats där människor normalt sett inte kan leva beror på att de hade bra ledarskap, strategier för beslutsfattande och laganda.
29 personer överlevde den initiala kraschen och 24 av dem klarade sig utan en skråma. De mindre chockade började direkt jobba som ett lag med att bland annat dela ut chokladkakor och jordnötter. Kaptenen Marcelo tog snabbt på sig ledarrollen och bestämde att de skulle ransonera maten och vänta på hjälp. Men dagarna gick och till slut meddelades det på radion att räddningsaktionen blivit avblåst, vilket ledde till att Marcelo fullständigt gick i bitar.

Samarbetspartner

Stockholm

Tisdag 8 November 2016
08.00 - 16.00 i Stockholmsmässan i Älvsjö

Göteborg

Onsdag 9 November 2016
08.00 - 16.00 i Svenska Mässans
Kongresshall

Kontakta Bestseller för bokning och mer information