Gunhild Stordalen

Förändra världen

Gunhild är utbildad läkare men är kanske mer känd för sitt engagemang inom frågor rörande klimatförändringar, kvinnohälsa och djurskydd.
Gunhild Stordalen har uttalat att hennes mål är att “förändra världen” och tillsammans med Petter Stordalen grundade hon 2011 den filantropiska stiftelsen The Stordalen Foundation för stöd till forskning och utveckling av miljövänliga lösningar. Stiftelsen kompletterades sedan av ännu en, GreeNudge, för stöd till beteendeforskning för
att underlätta för människor att kunna göra mer miljövänliga val i vardagen.
I maj 2014 invigdes hennes nya globala satsning, EAT Forum, med konferensen Eat Stockholm Food Forum, en plattform för forskare, politiker, näringslivsledare med flera från 28 länder (däribland Bill Clinton) på temat mat, hälsa och miljö i förening. Avsikten är att finna nya lösningar för mat och hälsa för en växande världsbefolkning i samklang med miljön, att göra EAT Forum till en motsvarighet till World Economic Forum, med årligen återkommande konferenser och med bas i Stockholm.

Hösten 2014 inträffade en dramatisk förändring i hennes liv, då hon insjuknade i den ovanliga men allvarliga autoimmuna sjukdomen diffus kutan systemisk skleros med hudförändringar och påverkan på inre organ. I november 2014 valde hon att genomgå en nyutvecklad, krävande stamcellsbehandling vid universitetssjukhuset i Utrecht. Gunhild mår idag bättre men behandlingens verkan väntas ta något år till slutligt resultat.
Det är viktigt med kunskap och forskning men det kräver även någon som Gunhild för att omvandla det till handlingar. Var med och lär dig hur du också kan vara med och förändra världen! 

Våga sikta högt och nå stjärnorna

Chris Hadfield
Diana Nyad
Tom Johnstone
Gary Vaynerchuk
Gunhild Stordalen
Moderator: Jenny Strömstedt

Göteborg

Tisdag 5 december 2017
08.00 - 16.00 i Svenska Mässans
Kongresshall

Stockholm

Onsdag 6 december 2017
08.00 - 16.00 i Stockholmsmässan i Älvsjö

Kontakta Bestseller för bokning och mer information