Diana Nyad

Never, ever give up!

Diana Nyad har drömt om att simma från Kuba till Florida i hela sitt liv. Hennes första försök genomfördes 1978, 28 år gammal. Men hon skadade sig. Ytterligare ett försök genomfördes i augusti 2011, men efter 29 timmar i vattnet drabbades Diana Nyad av en astmaattack. Det tredje försöket inleddes i september 2011 men hon hann bara simma några timmar innan hon simmade in i en slags manet och fick brännskador i ansiktet, runt ögonen, på armarna och på sidan av kroppen. Diana fick svårt att andas och behandlades med bland annat syrgas ombord på ett fartyg. Därefter hoppade hon i vattnet igen för att fortsätta med sitt rekordförsök. Men efter att halva sträckan till Florida var avklarad tvingades Diana Nyad ändå att ge upp. Då hade vårdpersonal reagerat på att atleten var väldigt svullen i ansiktet och runt munnen på grund av maneten. Om Nyad simmat in i ytterligare en manet under natten skulle hon troligtvis få livshotande skador.

Vid fjärde försöket, året därpå, lyckades Diana simma längre än hon gjort förut men tvingades ändå avbryta på grund av två stormar och för att hon simmat in i nio brännmaneter. Vid en ålder av 64 år och vid sitt femte och sista försök fullbordade Diana Nyad sin livslånga dröm att simma de 177 kilometer som är mellan Kuba och Florida. Denna gång med en specialdesignad silikonmask som skyddade ansiktet mot maneter. Hon blev därmed den första simmaren som lyckats simma mellan sträckan utan hajbur.

Efter att ha avslutat sin hårda 53-timmarsresa berättade en andfådd Nyad för världen – Jag har tre budskap: Ett är att vi aldrig någonsin bör ge upp. Två: du är aldrig för gammal för att jaga dina drömmar. Och tre är att det ser ut som en ensamsport, men det behövs ett team. I sin bok Find a Way beskriver hon på ett varmt och inspirerande sätt om extraordinära upplevelser och lärdomar som hjälpte henne att förverkliga sin dröm.
Diana Nyad är en passionerad och underhållande talare så missa inte att få inspiration av denna äventyrliga kvinna!

Våga sikta högt och nå stjärnorna

Chris Hadfield
Diana Nyad
Tom Johnstone
Gary Vaynerchuk
Gunhild Stordalen
Moderator: Jenny Strömstedt

Göteborg

Tisdag 5 december 2017
08.00 - 16.00 i Svenska Mässans
Kongresshall

Stockholm

Onsdag 6 december 2017
08.00 - 16.00 i Stockholmsmässan i Älvsjö

Kontakta Bestseller för bokning och mer information