Tove Jaarnek

Artister / Humor
Tove Jaarneks artistbana började redan vid 8 års ålder. När hon var 13 år gick hon med som sångerska i ett dansband för att sedan vidarutbilda sig på Stage School i Göteborg och medverkade i musikalen Just Married på Lisebergs stora scen i 100 föreställningar.

Våren 1990 vann hon GT och Stena Lines tävling Stjärna –90 och det ledde till skivkontrakt där Lasse Holm var producent.

1991 deltog Tove i Melodifestivalen med ”Ett liv med dig” som blev tvåa efter Carola och låten låg på Svensktoppen i tio veckor.

Tove har medverkat i en rad TV-program, bl.a. Söndagsöppet, 24-karat, Gomorron Sverige, Cancer-Galan, mm. Hon har även turnerat med en rad kända artister som Tommy Nilsson, Louise Hoffsten, Carola mfl.

Tove var gästartist i Michael Boltons TV-special från Berns.

Tove fick även i uppdrag av Svenska Fotbollsförbundet att ihop med Peter Jöback sjunga den officiella EM-låten ”More than a game” 1992.

Tove har sedan gjort TV-framträdanden i Tyskland, Holland och även jobbat som fältartist i ett flertal länder.

Tove har även blivit tilldelad Ulla Billqvist-stipendiet (med motiveringen ”För hennes förmåga att på ett personligt sätt och med omfångsrik stämma framföra olika genrer inom populärmusiken”).

2002 kunde vi se Tove i Melodifestivalen igen med en egen låt ”Back again”. Sedan dess har hon även hunnit med att medverka i Julshowen på Hasses Lada samt medverkat i showen ”The Original ABBA Orchestra – In Concert”.

2008 släppte även Tove skivan ”The sound of Romance” en skiva som innehåller till hälften nyskrivet material och hälften världsklassiker.

Intresserad?

Kontakta oss genom nedan formulär!
Skicka

Liknande föreläsare

________________________________

Hjärntillskott

Läs även mer om Executive Day 2017 som vi har i Göteborg och Stockholm